Sitemap
Gemeenschapshuis Zandberg - Breda - Home
Wie zijn wij?
Geschiedenis
Ruimteplan
Contact
Ruimteplan
Reserveren (Eenmalig)
Reserveren (Seizoen 2015/2016)
Prijsopgave
Activiteiten
Sitemap
Links
DisclaimerSitemap

© 2019 Gemeenschapshuis Zandberg Copyright

< Terug

       EHBO

                       

    Gemeenschapshuis Zandberg

EHBO Vereniging Ginneken...

is een van de verenigingen die zich thuis voelt in het Gemeenschapshuis De Zandberg te Breda.

Al vele jaren wordt daar door onze vereniging (opgericht in 1939) een cursus EHBO gegeven en tevens worden aan gediplomeerde leden herhalingslessen aangeboden om competent te blijven, zodat hun diploma verlengd kan worden en geldig blijft. U vindt ons iedere donderdag in De Zandberg (uitgezonderd juni t/m augustus)

Onze vereniging leert U in een 16 tal lessen eerste hulp te verlenen aan een slachtoffer. U leert wat u moet doen als uw kind, uw collega, buurman of buurvrouw of zomaar iemand op straat onwel wordt. Door het regelmatig oefenen durft u ook te handelen in deze situaties. Ook reanimeren en het bedienen van een AED wordt tijdens de cursus behandeld, zodat u bij een hartstilstand eerste hulp kunt verlenen.
In de cursus leert u tevens welk verband(en) u bij een bepaald letsel kunt gebruiken. Bovendien werken wij met LOTUS, dit zijn mensen die opgeleid zijn om een ongeval uit te beelden, te grimeren en te spelen.

Kortom: staat u met uw handen in het haar als iemand zich verbrandt, iets breekt, een schaafwond heeft of u een andere verwonding tegenkomt????.......
Volg dan een EHBO cursus bij onze vereniging. U zult daar geen spijt van krijgen.

Wij starten meestal begin oktober met een nieuwe cursus.


Onze vereniging heeft ook een actiegroep waar u zich na het behalen van het EHBO-diploma bij aan kunt sluiten. Deze actiegroep gaat naar bijv. sportdagen op scholen, wielerrondes, de avond 4-daagse, een braderie en meer van deze activiteiten, om daar aanwezig te zijn als er een ongevalletje gebeurd.

Wij hebben een website waar u alles over ons kunt lezen en in kunt schrijven voor een cursus of hulp voor een evenement aan kunt vragen: www.ehboginnekenbreda.nl


Aanmelden kan ook bij:

Mevr. G. Schoonbeek, tel. 076-5650163

of stuur een e-mail naar : secretariaat@ehboginnekenbreda.nl